Despre prieteni in momente de izolare

Prietenie

 Adevarul este ca e greu sa mentii o relatie de prietenie la modul general, d-apoi in momente pandemice, cand izolarea sociala si distantarea sunt litere de lege. Nu traim un an tocmai normal. Daca din punct de vedere numerologic, 2020 suna bine, chiar foarte bine, iata ca acesta a venit cu surprize. Si ce suprize! Din punct de vedere al socialului, cat si al sanatatii, 2020 este cel mai rau an pe care il puteam avea. Cel putin noi, astia din generatia actuala. De strabunicii nostri care au avut parte de gripa spaniola, nimic de zis!

Ei au avut un an la fel de rau ca 2020, doar ca in cazul lor se intampla prin 1918-1920,  cand celebra pandemie a avut loc.

Insa cum ne gestionam noi, astia din generatia actuala, relatiile de prietenie? Ce facem pentru ca atunci cand ni se va voie, in sfarsit, sa ne reluam vietile, sa nu ne trezim singuri, fara ceilalti? Noroc cu tehnologia care ne mai tine aproape unii de altii! Noroc pe care, daca este sa ne gandim mai bine, bunicii nostri nu l-au avut.

Noi beneficiem de conferinte video, beneficiem de telefoane, de fotografii si de Facebook, unde impartasim absolut orice. De la fotografii cu ce mancam, la fotografii cu copiii ori animalutele noastre de companie. Oricat de greu ne-ar fi, trebuie sa ne simtim privilegiati, intrucat noi avem acces la informatie, insa si la legatura directa cu prietenii nostri.

Stim cum sa ne pazim si stim cum sa-i indemnam si pe ceilalti sa se pazeasca. Mai mult decat atat, cu toate ca nu suntem fizic unii aproape de altii, putem oricand sa fim aproape sufleteste si sa ne vedem unii pe altii asa cum se poate – cu ajutorul tehnologiei.

E important ca in aceasta perioada sa tinem legatura cu ai nostri, sa nu uitam de ei si sa vorbim cu ei. Cu totii trecem prin momente greu inchipuite, asadar un telefon sau un videocall de la om drag poate face minuni psihicului!

Caz in care e ziua cuiva de nastere, deschideti aplicatia de video si ciocniti de ecranul telefonului un pahar de vin sau de bere! Poate face singuratatea mai usor de gestionat.

Tuturor celor singuri, un mesaj: “totul va fi bine”. Stiu, e clasic, poate e chiar fumat, insa e foarte-foarte adevarat. Trebuie sa ne pastram speranta si ramanem pozitivi. Mai mult decat atat, este foarte important sa ramanem uniti!